Medieinstitut – News!

Vår domän är nyheter från Sverige och övriga världen!

Advertisment

DN Kultur söker tröst i Che Guevara II

I förrgår noterade NMI att DN Kultur hade valt att referera till Che Guevara med den positivt värdeladdade beteckningen “frihetskämpe”, trots att den artikel från tidningen Variety som DN refererade bara beskrev honom som “revolutionär”.


Det tycks ha varit svårt att ta ett ensidigt beslut om hur man ska förhålla sig till krigsherren med blod på sina händer. Idag väljer DN:s kulturdel en intressant lösning:

[Nästan alla talar om] att Steven Soderbergh fått Che Guevara på hjärnan dubbelt upp. Den hyperaktive regissören håller just nu på att förbereda två filmer om den revolutionäre frihetskämpen som blivit ikon.

Okunniga svenska medier ger bilden av vänsterseger i USA
I medie-Sverige ges bilden av en seger för den amerikanska vänstern och en förlust för högern. Men en närmare analys visar att kraftiga federala utgiftsökningar ligger bakom republikanernas motgångar. Därmed handlar det om ett bakslag för vänsterpolitik - inte i första hand om pacifistiskt motstånd mot Irakkriget eller bestraffning för skattekonservatism som den svenska journalistkåren vill ge intrycket av, skriver JOHAN INGERÖ, liberal bloggare.
Läs mer »

Krystad "chock" om pensionerna i Fokus
Under rubriken "Pensionschocken" hävdar tidningen Fokus att besparingarna i sjuk- och aktivitetsersättningssystemen utgör försämringar, och att Alliansen inte i förväg hade deklarerat avsikten att reformera pensionssystemet i Bankerydsuppgörelsen. JOHNNY MUNKHAMMAR, programansvarig på Timbro, ifrågasätter den beskrivningen.
Läs mer »

Recent posts

Categories