Medieinstitut – News!

Vår domän är nyheter från Sverige och övriga världen!

Advertisment

Bristande DebattKultur mellan Aftonbladets redaktioner?

Av allt att döma råder det vattentäta skott mellan Aftonbladets Kultur- och Debattredaktioner. Den ena verkar inte ha en aning om vad den andra sysslar med.
När SVT:s nya vd Eva Hamilton skickar ett inlägg på drygt 6 000 tecken – antagligen som mailkopia till båda redaktionerna – så publicerar kvällstidningen exakt samma text över hela uppslaget på både kultursidorna och debattsidorna i måndagstidningens pappersutgåva (klicka för att se artiklarna).

Trist för Aftonbladets läsare, men Hamilton är säkerligen glad över genomslaget. Hon fick nästan fyra helsidor.

Okunniga svenska medier ger bilden av vänsterseger i USA
I medie-Sverige ges bilden av en seger för den amerikanska vänstern och en förlust för högern. Men en närmare analys visar att kraftiga federala utgiftsökningar ligger bakom republikanernas motgångar. Därmed handlar det om ett bakslag för vänsterpolitik - inte i första hand om pacifistiskt motstånd mot Irakkriget eller bestraffning för skattekonservatism som den svenska journalistkåren vill ge intrycket av, skriver JOHAN INGERÖ, liberal bloggare.
Läs mer »

Krystad "chock" om pensionerna i Fokus
Under rubriken "Pensionschocken" hävdar tidningen Fokus att besparingarna i sjuk- och aktivitetsersättningssystemen utgör försämringar, och att Alliansen inte i förväg hade deklarerat avsikten att reformera pensionssystemet i Bankerydsuppgörelsen. JOHNNY MUNKHAMMAR, programansvarig på Timbro, ifrågasätter den beskrivningen.
Läs mer »

Recent posts

Categories